Facebook Otomatik Fotoğraf Senkronizasyonu Çözümü Android

Facebook Otomatik Fotoğraf Senkronizasyonu Nasıl Kapatılır/Açılır (Android)

Android cihazınızın kamerası ile çektiğiniz fotoğraflar istediğiniz dışında Facebook‘a mı yükleniyor?

Android cihazınızın kamerası  ile çektiğiniz fotoğrafların otomatik olarak Facebook’a yüklenmesini mi istiyorsunuz?

Bu yazımızda bu özelliğin nasıl açılıp kapanacağını inceliyoruz.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Siz izin vermeden cihazınız herhangi bir yükleme yapmaz.  Bu özelliği daha önce devreye almış ve unutmuş olabilirsiniz. Yada sizin rızanız dışında cihazınızı kurcalayan küçük kuzeniniz, yeğeniniz veya torununuz bu özelliği devreye almış olabilir 🙂

  • Android cihazınızdan Facebook uygulaması’na giriş yapın.
  • Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ekranın sağında bulunan üç çizgi işaretine dokunun.

facebookfotosenk1

 

  • Daha sonra gelen ekranda ekranı aşağıya doğru kaydırın.
  • Resimdeki gibi Uygulama Ayarları’na dokunun.

facebookfotosenk2

 

  • Aşağıdaki resimdeki gibi Fotoğrafları Senkronize Et seçeneğine dokunun.

facebookfotosenk3

 

  • Daha sonra karşınıza gelen ekranda;
  • Don’t sync my photos seçeneği Fotoğrafları senkronize etme anlamındadır.
  • Sync over Wi-Fi only seçeneği sadece Wi-Fi ağına bağlı olduğunda senkronize et anlamındadır.
  • Sync over Wi-Fi or cellular ise Wi-Fi yada mobil internet’e bağlı olması farketmeksizin fotoğrafları senkronize et anlamındadır.
  • Aşağıdaki resimdeki gibi Don’t sync my photos seçeneğine dokunun.

facebookfotosenk4

 

  • Emin misin uyarısı gelecek. Kapat seçeneğine dokunun.

 

facebookfotosenk5

 

  • Kapat seçeneğine dokunduktan sonra Don’ sync my photos seçili hale gelmiş oldu.
  • Artık çekilen fotoğraflar Facebook’a otomatik yüklenmeyecek.
  • Özelliği aktif etmek için Sync over Wi-Fi only veya Sync over Wi-Fi or cellular seçeneklerini aktif edebilirsiniz.
  • Dikkat:Sync over Wi-Fi or cellular seçeneğini seçer iseniz mobil internet kotanız hızla tükenebilir.

facebookfotosenk6

 

  • Bu özelliği kapatmadan önce yüklenen fotoğraflar ise aşağıdaki resimde görüldüğü gibi gizlidir.
  • Siz paylaşıma açmadıkça sizden başkası göremez.

facebookfotosenk7

 

Not:Bu yazı hazırlanırken kullanılan cihaz Asus Zenfone 5 dir.

Etiketler: ,

Yorum Yaz